¡Bienvenidos!

En este blog de la parroquia de Sant Pancraç, de Barcelona, se recogen noticias, comunicaciones y eventos que han marcado la vida de la comunidad durante los años 2011-2013, siendo rector Mn. Joaquín Iglesias.

Estamos en la Calle Badajoz, 130, de Barcelona. Teléfono 93 300 59 57.

domingo, 13 de enero de 2013

Grup de catequesi


En els darrers diumenges hem començat a presentar les diferents activitats parroquials. Avui toca presentar el grup de catequesi. Fa la presentació Magda Domingo.

Actualment formem part d’aquest grup el nostre diaca, en Miquel, la Genoveva, el Manel i jo.
La nostra responsabilitat està molt clara: la catequesi dels nens de primera comunió i de confirmació si hi hagués nens i joves que es preparessin per a aquest sagrament.

No hi ha gaire nens a la nostra comunitat, i això ens permet tenir grups petits i adaptar-nos molt a les necessitats de cada grup. Tots els temes els podem tractar de diverses formes, segons les característiques dels nens.

Fem catequesi un cop a la setmana i el quart diumenge de cada mes es celebra la missa amb els nens i els pares. No tenim reunions fixades entre nosaltres, aprofitem que ens veiem cada diumenge i parlem.
Quina preparació es necessita per ser catequista? Esperit de servei, que t’agradi estar amb els nens, dedicar-hi una hora a la setmana i poca cosa més. Com els altres grups que ens han anat explicant el que fan, també us demanem la vostra participació, tant si voleu fer de catequista com si voleu donar a conèixer aquest servei o altres serveis de la nostra parròquia.

Personalment, voldria dir-vos: us convido a col·laborar amb la nostra comunitat en la mesura del que pugueu, tots hi tenim el nostre lloc.

Moltes gràcies.

Mn. Joaquim afegeix que la catequesi és una tasca pastoral molt important, ja que ens estem jugant la formació religiosa dels nostres nens i és una part imprescindible de la missió evangelitzadora de tota parròquia. A més, en la catequesi hi ha un element clau: el testimoni de fe dels propis catequistes, que és el que finalment arriba al cor dels nens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario