¡Bienvenidos!

En este blog de la parroquia de Sant Pancraç, de Barcelona, se recogen noticias, comunicaciones y eventos que han marcado la vida de la comunidad durante los años 2011-2013, siendo rector Mn. Joaquín Iglesias.

Estamos en la Calle Badajoz, 130, de Barcelona. Teléfono 93 300 59 57.

domingo, 28 de octubre de 2012

El retrat dels sants

Aquesta setmana celebrem la festa de Tots els Sants el dijous dia 1 de novembre. La lectura del evangeli és la de les benaurances.


L’Església celebra la festa de Tots els Sants, milers de persones desconegudes que han mort i reposen en la glòria de Déu, al costat dels sants canonitzats. Aquests són exemple per a tots els cristians i els venerem als altars.

Però, què vol dir ser sant? Què és un sant?

Jesucrist és el sant de tots els sants. I ho és perquè obre el seu cor a Déu i viu una íntima relació amb ell. Això és la santedat: experiència d’amor que ens omple i que ha estat el tresor de moltes persones, de tots els temps i per tot arreu. La proximitat a Déu al llarg de tota la seva vida i l’abast del seu amor són propis de tots els sants.

Les benaurances ens presenten un retrat del sant. Però, com es pot ser feliç en mig del sofriment, de la fam, de la persecució? Totes les benaurances van seguides d’una promesa: el Regne del Cel.

Crist és el primer benaurat. El qui fa la voluntat del Pare, encara que sap que això el portarà a la mort; el pacífic que renuncia a tot poder; el que passa fam i set, però també dóna de menjar i ens dóna el seu propi cos, fet pa; el que plora per amor a l’amic i per la incomprensió dels seus; el que té el cor transparent, i a través d’Ell veiem Déu; el que té misericòrdia i es compadeix dels altres; el que és perseguit i mort per fidelitat al seu Pare del Cel. 

Per tant, les benaurances són un retrat del mateix Crist, i un missatge d’alè als seus seguidors, perquè sapiguem imitar les seves passes amb fidelitat, coratge i alegria.