¡Bienvenidos!

En este blog de la parroquia de Sant Pancraç, de Barcelona, se recogen noticias, comunicaciones y eventos que han marcado la vida de la comunidad durante los años 2011-2013, siendo rector Mn. Joaquín Iglesias.

Estamos en la Calle Badajoz, 130, de Barcelona. Teléfono 93 300 59 57.

domingo, 22 de julio de 2012

Els Amics del Quart Món, una llarga tasca social

La nostra entitat, Amics del Moviment Quart Món Catalunya, va començar la seva tasca l'any 1997, després de detectar les necessitats derivades de l'exclusió social que patia el col·lectiu de famílies galaicoportugueses, que viu a camions i caravanes a naus i solars en desús del districte de Sant Martí (Barcelona).

El projecte va sorgir gràcies a la implicació d'un equip de persones voluntàries i amb el suport del moviment internacional ATD Quart Monde i, sobretot, de la Parròquia de Sant Pancraç, la qual ens ha cedit l'espai durant tots aquests anys.

L'acompanyament diari a aquestes famílies ens ha permès conèixer a fons la seva situació i les seves necessitats i, en base a això, han anat sorgint les activitats que desenvolupem amb les famílies i els seus infants. Actualment portem a terme les següents activitats:

Activitats de lleure: Cada dos dissabtes, infants i voluntaris passem el matí junts fent activitats de lleure. La finalitat és que els nens i nenes sortin unes hores del context on viuen, facin activitats que fomentin habilitats i valors i coneguin el seu barri i la seva ciutat.

Reforç escolar: Un dia per setmana fem els deures de l'escola, treballem perquè els nens i nenes millorin les capacitats lectora i matemàtica, i incidim en hàbits com la concentració i l'autoestima, cercant la complicitat dels centres escolars.

Grup de joves: Cada dos dissabtes ens trobem amb els nois i noies per xerrar sobre temes que els preocupen, com els amics o els models de vida, els estudis, l'oci saludable...
 De manera transversal, sempre tenim present la importància de l'acompanyament a les famílies, moltes de les quals tenen una feble xarxa de relacions amb l'entorn.
A més, famílies, infants i voluntaris ens trobem per celebrar festes com la del Tió, anar un cap de setmana de colònies, sortir a la platja o fer qualsevol activitat puntual per compartir experiències fora del context de pobresa en què viuen.

Article redactat per Sílvia Torralba, membre de l'entitat.
Gràcies per la teva col·laboració!



No hay comentarios:

Publicar un comentario